Innlandet e-sport

Tidslinje

2020:

Arbeidet med etableringen startet tilbake i 2020 ved styreldere i Raufoss Esport, Siv H. Tommelstad. Siv jobbet hovedsaklig inn mot fylkets administrasjon for å forbrede søknad om støtte til å etablere Innalndet E-sport.


2022:

Det kom signaler på at Innlandet ville se på muligheten å få til tiltak rettet mot e-sport, gaming og spillkultur i Innlandet. Klubbene Glåmdal E-sport (tidligere Odal), Moen SK E-sport og Raufoss E-sport gikk sammen for å jobbe frem etableringen.


2023:

I januar 2023 ble interimstyre for å etablere Innlandet E-sport satt sammen. I denne prosessen har det vært viktig at vi har en geografisk spredning i fylket, begge kjønn er representert og ungdomsrepresentasjon. Interimstyret består av 1 kvinne, en jente (under 18) og 2 menn. 

  • Styreleder Øystein Tommelstad (Raufoss)
  • Styremedlem Laila Johansson (Glåmdal)
  • Styremedlem Stian Lervåg (Moen)
  • Styremedlem og ungdomsrepresentant Mille Jensen (Raufoss)


- Innlandet Fylkeskommune vedtar en satsning på e-sport, gaming og spillkultur. Dette sikrer Innlandet E-sport nødvendige midler for å etablere vår aktivitet i 2023 og mulig i 2024.


- I samarbeid med Bredde E-sport Alliansen etablerte vi norges første breddeserie i Fortnite. Ca. 100 barn og unge deltok i serien.


- Innlandet E-sport etablerer muligheten for å bistå medlemsklubber med å arragere custom games (private kamper) på LAN og lignede i Fortnite.


- Et viktig arbeid er å dele kompetanse og ressurser på tvers av klubbene. Høsten 2023 gikk Odal og Raufoss sammen om å stille et lag i Owerwatch2. Mille Jensen er trener og kaptein på laget (Raufoss), hun har med seg tre jenter fra Odal og en gutt fra Raufoss. Dette sammarbeidslaget er første offisielle laget Innlandet E-sport stiller med i et seriespill.


- Hjemmesider er etablert - det er mulig å melde seg inn i organsiasjonen.


- 2. utgave av breddeserie i Fortnite høsten 2023 for breddeklubber fra oktober - i samarbeid med Bredde E-sport Alliansen


- 22.09.23 Første ordinære innmelding Kvam Idrettslag E-sport


- Oktober 2023 Stand European Cyber Security Challenge (ECSC) i Vikingeskipet sammen med NTNU, Vitensenteret og Innlandet Fylkeskommune.


- 30.10.23 Nettverket E-sportsenter i Øystre Slidre i Valdres melder seg inn i Innlandet E-sport


- 11.11.23 Vi har gaming-stand i samarbeid med Vitensenteret Innlandet på FIRST®LEGO® League. Verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse får barn og unge


- 17.11.23 Vi besøker SpillExpo 2023 - norges største spillmesse.


- 02.12.23 NTNUI-GJØVIK esport er tatt opp som nytt medlem.


- 04.12.23 Bilia Vind IL E-sport er tatt opp som nytt medlem.


- 04.12.23 Elverum E-sport er tatt opp som nytt medlem.


- 05.12.23 Blue Elite Esports (Otta) er tatt opp som nytt medlem.


- 08.12.23 Brumunddal eFotball er tatt opp som nytt medlem.


- 09.12.23 Innlandet E-sport teller nå 10. medlemmer


- 10.12.23 Innlandet E-sport gjennomførte eneste pro-fut-turnering i FC24 (nye FIFA) i 2023


2024

- 14.01.24 Innlandet E-sport gir reisekompansasjon til jenter i medlemsklubber som ønsker å delta på jente-gamings-dag i Oslo for å støtte oppunder deres deltakelse i organisert gaming/e-sport aktivitet.


- 05.02.24 Innlandet E-sport i samarbeid med Bredde E-sport Alliansen, Raufoss Esport og Glomdalen E-sport har blitt enige om vårens utgave av Norges eneste breddeserie for barn og unge i spillet Fortnite.


- 13.03.24 Vi fikk presentere vårt arbeid for Hovedutvalget for kultur I Innlandet Fylkeskommune. Vi fikk en fin diskusjon i forhold hva vi ønsker med "E-sport der du bor!"


- 23.03.24 Innlandet E-sport bisto Moen E-sport med gjennomføring av Fortnite-turnering på deres LAN i påsken.


- 23.04.24 Innlandet E-sport støttet i samarbeid med Bredde-E-sport Alliansen Miniserien i Fortnite for barn og unge denne våren. Dette var siste kampdag hvor Nordstrand IL E-sport vant bredde-serien, mens Nettverket E-sportsenter i Valdres vant U&C-turneringen (de som begynner å nærme seg de beste). Vi hadde + 180 deltakere fra hele Østlandet over fire kampdager i to divisjoner i mars og april.

 
 
 
 
 
 

Vil du bli medlem?

Ønsker du og bli medlem, eller lurer på noe rundt Innlandet E-sport? Ta helst kontakt med oss på dette skjema.


Se medlemsbetingelsene her!


VÅR MISJON


Vårt primære mål er å legge til rette for aktiviteter og bistå organisasjoner i Innlandet med å etablere e-sport-tilbud og digitale møteplasser for sine medlemmer og nærmiljøer.


VÅR VISJON


Vi er forpliktet til å skape de beste forutsetningene for e-sport i Innlandet


Klubbene


Per i dag består Innlandet e-sport av;

Blue Elite Esports (Otta), Brumunddal eFotball, Elverum E-sport, Moen E-sport, Glåmdal E-sport, Kvam Idrettslag, Nettverket E-sportsenter, NTNUI-GJØVIK esport, Raufoss E-sport og Bilia Vind IL E-sport

unsplash